A jelentkezés lezárult!

Döntősök

Versenykiírás

Főoldal » Versenykiírás

 

Helyszín

A gitár romantikája” verseny valamennyi fordulója a Városliget Café & Bar anno 1895-ben kerül megrendezésre.

www.varosligetcafe.hu

Időpontok

A verseny időtartama: 2014. május. – 2014. július.

Előválogatás tervezett időpontja: 2014. május

Az előválogatást szakmai zsűri végzi az összes jelentkező személyes meghallgatása alapján. Az első fordulóba a zsűri által kiválasztott 9 versenyző kerül be. 2014. május 30-ig a szervezők valamennyi jelentkezőt (pontosabban a személyes meghallgatáson megjelenő versenyzőt) tájékoztatják e-mailben vagy levélben a zsűri döntéséről, az első fordulóba továbbjutó 9 versenyzőt pedig telefonon is értesítik.

A zsűri által a verseny első fordulójába továbbjuttatott 9 versenyzőnek összesen 5 alkalommal kell megmérettetnie magát a zsűri és a közönség előtt. Az egyes fordulókra a Városliget Café & Bar anno 1895-ben (1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.) kerül sor a következő időpontokban:

Az elődöntők időpontjai:

1. forduló: 2014. június 10.

2. forduló: 2014. június 17.

3. forduló: 2014. június 24

4. forduló: 2014. július 1.

Döntő, gálaest

2014. július 8.

Szabályzat

„A Gitár Romantikája” verseny kiírása

A verseny szervezője a Városliget Café & Bar és a YAMAHA

Jelentkezési határidő: 2014. május 18-án lezárult!

A szervezők nem hirdetnek meg versenykategóriákat  (pl. amatőr/profi, 30 év alatti/feletti, férfi/nő); valamennyi versenyző teljesítményét együttesen értékelik.

Lebonyolítás

A versenyzőknek az egyes fordulókban a zsűri által meghatározott tematika alapján kiválasztott darabokat kell előadniuk, 3-6 perces időintervallumban. Az első fordulóban 4 versenyző kerül „kieső” pozícióba, közülük egyet a zsűri juttat vissza, a másik három versenyző sorsáról a közönség dönt.  A három produkciót feltöltjük a You Tube-ra és a Gitár romantikája Facebook oldalon lehet majd rájuk szavazni. A legtöbb lájkot kapott versenyző jut tovább.  A 2. elődöntőből 3 versenyző kerül a veszélyzónába, a közönség pedig 2 versenyzőre szavazhat, itt a legtöbb lájkot kapott versenyző jut tovább. A produkciókat minden héten szerdán töltjük fel és péntek 17:00 óráig lehet rájuk szavazni, gyűjteni a lájkokat.
Az utolsó forduló (ún. döntő) 6 versenyző között zajlik, akik közül az est második részében már csak hárman indulhatnak a fődíjért. Az első, második és harmadik helyezett, valamint a közönségdíjas versenyző a zsűri véleménye és a helyszínen jelenlévő közönség értékelése alapján kerül kiválasztásra. A döntő második részében (mely egyben a Gitár Romantikája Verseny gálaestje is) a versenyzők mellett közismert hazai művészek lépnek fel.

További versenyfeltételek:

  • A versenyre történő jelentkezéssel a versenyző, illetve törvényes képviselője engedélyt ad a szervezőknek arra, hogy a 1999. évi LXXVI. tv. 73. § (1) bekezdésében részletezett módokon külön díjazás nélkül a művét a verseny ideje alatt, illetőleg külön megállapodás alapján azt követően is felhasználják.
  • A versenyre való jelentkezés benyújtásával a versenyző, illetve törvényes képviselője hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szervezők az általuk kiválasztott műveket rögzítsék, illetőleg a szerző nevének feltüntetése mellett közzétegyék, különösen a Gitár Romantikája verseny weboldalán (www.gitarromantikaja.hu), a Gitár Romantikája verseny Facebook oldalán >>> és a Gitár Romantikája Verseny Youtube-csatornáján, illetve a Városliget Café & Bar weboldalán >>> és a Városliget Café & Bar Facebook oldalán.
  • A versenyző, illetve törvényes képviselője a versenyre történő jelentkezésével egyidejűleg tudomásul veszi és egyben hozzájárulását adja, hogy az általa előadott műve(ke)t - a felhasználás módjáról és mértékéről történő tájékoztatása mellett - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 17. §-ában részletezett módokon a szervezők ellentételezés nélkül felhasználják. Ennek keretén belül a versenyző, illetve törvényes képviselője a versenyre történő jelentkezésével egyúttal engedélyt ad arra, hogy a szervezők saját kiadásukban megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem kerülő kiadványaikban megjelentessék, illetve közlés céljából – bárminemű ellentételezés nélkül – átadják egyéb médiumoknak azzal a feltétellel, hogy a médium minden esetben feltünteti a pályázó nevét, valamint az előadott mű szerzőjét és címét.
  • A versenyen résztvevőknek saját hangszerükön kell játszaniuk.
  • A versenyre történő jelentkezéssel, illetve a versenyen való részvétellel a pályázó, illetve törvényes képviselője tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja a Gitár Romantikája pályázati kiírásának feltételeit.

Zsűri

Tátrai TiborTátrai Tibor - Liszt Ferenc-díjas magyar gitáros, zeneszerző, a Latin duó és Tátrai Trend együttes gitárosa.

„Talán azt a pillanatot szeretem a legjobban, amikor kilépek a színpadra. Kezembe veszem a gitárt, s ugyan még semmit nem játszom, a közönség morajlik, valaki tapsolni kezd, a többiek átveszik. Érzem a várakozásukat – benne van a levegőben, hogy szeretik a muzsikámat, s különleges élményt remélnek. Ilyenkor már az első hangot úgy fogom meg, hogy megszólaltatásával egyben a lelkem is kiöntöm.”

Gerendás PéterGerendás Péter - Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró. Zenéjét leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is.

„Már 8 évesen óriási vágyat éreztem a zenélés iránt és ez meg is határozta, hogy merre haladok majd előre: húrok, akkordok között fogom keresni az utamat, a még titkokat rejtő önmagamat.”

Balogh Roland – Junior Príma Díjas gitárművész, zeneszerző. 2009-ben megnyerte a Montreux-i jazz-gitárversenyt Lee Ritenour elnökletével, 2010-ben pedig 600 induló művész közül a németországi Voice&Guitar versenyt. Saját zenekara a Finucci Bros Quartet, mely a fuzió és a modern jazz átmenetét képezi. 

„Eddigi pályafutásom egyik csúcspontja, hogy 2009. július 14-én megnyertem a minden évben megrendezésre kerülő világhírű Nemzetközi Montreux-i Jazzgitár Versenyt, ahol a zsűri elnöke a virtuóz jazzgitár művész, Lee Ritenour volt. Nyereményeim között szerepelt egy értékes Gibson gitár, lemezfelvétel és egy európai turné.”

Nyeremény

1. díj: 1 m Ft szerződés, és egy 300 e Ft értékű YAMAHA NTX-900 – elektroklasszikus gitár

2. díj: 100 e Ft értékű YAMAHA CG -142 klasszikus gitár

3. díj: 60 e Ft értékű YAMAHA THR-5 gitár erősítő

Valamint az 1-3 helyezett számára:

  • fellépési lehetőség a 21. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor programjában
  • (2014. július 21-27)
  • fellépési lehetőség a IX. Hangfoglalás kiállítás programjában
  • (2014. október 3-5 SYMA Rendezvény és kongresszusi központ)
  • bemutatkozó interjú lehetősége az akkor aktuális Hangfoglalás print és online magazinokban

Döntősök

Az első elődöntőbe jutott versenyzők: Időpont: 2014. június 10. kedd 19.00

 Bándi Gergely

 Berki Károly

 Dani János

 Dibuz László

 Dékány Bence

 Günsberger Ákos

     

 Palásti Máté

 Rózsa Béla

 Sárközi Lili és Sárközi József
   
  Schaffer László  
  
   

 A második elődöntőbe jutott versenyzők: Időpont: 2014. június 17. kedd 19.00

 Berki Károly

 Dani János

  Dibuz László

 Günsberger Ákos

  Palásti Máté

Rózsa Béla

   

Sárközi Lili és Sárközi József

 Schaffer László

 
   
   

  A harmadik elődöntőbe jutott versenyzők: Időpont: 2014. június 24. kedd 19.00

Schaffer László

 Dani János

  Dibuz László

 Günsberger Ákos

  Palásti Máté

Rózsa Béla

   

Sárközi Lili és Sárközi József

 
  
   

  A negyedik elődöntőbe jutott versenyzők: Időpont: 2014. július 1. kedd 19.00

Schaffer László

 Dani János

  Dibuz László

 Günsberger Ákos

  Sárközi Lili és Sárközi József

Rózsa Béla

   
 

  A DÖNTŐBE jutott versenyzők: Időpont: 2014. július 8. kedd 19.00

Rózsa Béla

 Dani János

  Sárközi Lili és Sárközi József

  

 Günsberger Ákos

  Schaffer László

A `gitár romantikája` gitárverseny 2014 támogatói

  

Nyertesek

  

 A Gitár Romantikája 2014 Verseny I. helyezettje: Rózsa Béla 

  

   

A Gitár Romantikája 2014 Verseny II. helyezettje: Dani János

  

   

A Gitár Romantikája 2014 Verseny III. helyezettje: Günsberger Ákos

  

  

 

A `gitár romantikája` gitárverseny 2014 támogatói

 Városliget cafe

Yamaha

Kapcsolat

Józsa Diana

diana@gitarromantikaja.hu

Facebook

© 2014 Városliget Café & Bar 1895 | Minden jog fenntartva!