A jelentkezés lezárult!

Döntősök

Szabályzat

Főoldal » Versenykiírás  » Szabályzat

„A Gitár Romantikája” verseny kiírása

A verseny szervezője a Városliget Café & Bar és a YAMAHA

Jelentkezési határidő: 2014. május 18-án lezárult!

A szervezők nem hirdetnek meg versenykategóriákat  (pl. amatőr/profi, 30 év alatti/feletti, férfi/nő); valamennyi versenyző teljesítményét együttesen értékelik.

Lebonyolítás

A versenyzőknek az egyes fordulókban a zsűri által meghatározott tematika alapján kiválasztott darabokat kell előadniuk, 3-6 perces időintervallumban. Az első fordulóban 4 versenyző kerül „kieső” pozícióba, közülük egyet a zsűri juttat vissza, a másik három versenyző sorsáról a közönség dönt.  A három produkciót feltöltjük a You Tube-ra és a Gitár romantikája Facebook oldalon lehet majd rájuk szavazni. A legtöbb lájkot kapott versenyző jut tovább.  A 2. elődöntőből 3 versenyző kerül a veszélyzónába, a közönség pedig 2 versenyzőre szavazhat, itt a legtöbb lájkot kapott versenyző jut tovább. A produkciókat minden héten szerdán töltjük fel és péntek 17:00 óráig lehet rájuk szavazni, gyűjteni a lájkokat.
Az utolsó forduló (ún. döntő) 6 versenyző között zajlik, akik közül az est második részében már csak hárman indulhatnak a fődíjért. Az első, második és harmadik helyezett, valamint a közönségdíjas versenyző a zsűri véleménye és a helyszínen jelenlévő közönség értékelése alapján kerül kiválasztásra. A döntő második részében (mely egyben a Gitár Romantikája Verseny gálaestje is) a versenyzők mellett közismert hazai művészek lépnek fel.

További versenyfeltételek:

  • A versenyre történő jelentkezéssel a versenyző, illetve törvényes képviselője engedélyt ad a szervezőknek arra, hogy a 1999. évi LXXVI. tv. 73. § (1) bekezdésében részletezett módokon külön díjazás nélkül a művét a verseny ideje alatt, illetőleg külön megállapodás alapján azt követően is felhasználják.
  • A versenyre való jelentkezés benyújtásával a versenyző, illetve törvényes képviselője hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szervezők az általuk kiválasztott műveket rögzítsék, illetőleg a szerző nevének feltüntetése mellett közzétegyék, különösen a Gitár Romantikája verseny weboldalán (www.gitarromantikaja.hu), a Gitár Romantikája verseny Facebook oldalán >>> és a Gitár Romantikája Verseny Youtube-csatornáján, illetve a Városliget Café & Bar weboldalán >>> és a Városliget Café & Bar Facebook oldalán.
  • A versenyző, illetve törvényes képviselője a versenyre történő jelentkezésével egyidejűleg tudomásul veszi és egyben hozzájárulását adja, hogy az általa előadott műve(ke)t - a felhasználás módjáról és mértékéről történő tájékoztatása mellett - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 17. §-ában részletezett módokon a szervezők ellentételezés nélkül felhasználják. Ennek keretén belül a versenyző, illetve törvényes képviselője a versenyre történő jelentkezésével egyúttal engedélyt ad arra, hogy a szervezők saját kiadásukban megjelenő, kereskedelmi forgalomba nem kerülő kiadványaikban megjelentessék, illetve közlés céljából – bárminemű ellentételezés nélkül – átadják egyéb médiumoknak azzal a feltétellel, hogy a médium minden esetben feltünteti a pályázó nevét, valamint az előadott mű szerzőjét és címét.
  • A versenyen résztvevőknek saját hangszerükön kell játszaniuk.
  • A versenyre történő jelentkezéssel, illetve a versenyen való részvétellel a pályázó, illetve törvényes képviselője tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja a Gitár Romantikája pályázati kiírásának feltételeit.

A `gitár romantikája` gitárverseny 2014 támogatói

 Városliget cafe

Yamaha

Kapcsolat

Józsa Diana

diana@gitarromantikaja.hu

Facebook

© 2014 Városliget Café & Bar 1895 | Minden jog fenntartva!